Najczęstsze przyczyny awarii urządzeń chłodniczych w gastronomii są spowodowane brakiem przeglądów i odpowiedniej konserwacji: uzupełnianie czynnika chłodniczego, czyszczenie skraplacza, naprawa agregatów skraplających oraz regulacji sterowników odpowiadających za prawidłowe działania lady chłodniczej, stołu chłodniczego, komory chłodniczej, witryny chłodniczej i wydawki chłodniczej i lodówki.

Aby uniknąć drogiej naprawy urządzeń chłodniczych, takich jak: lada chłodnicza, stół chłodniczy, komora chłodnicza, witryna chłodniczai wydawka chłodnicza i lodówka, należy przeprowadzać regularne przeglądy tych urządzeń.

W ramach przeglądu zapewniamy czyszczenie skraplacza, oferujemy uzupełnianie gazu chłodniczego (uzupełnianie freonu), czyszczenie komory chłodniczej, sprawdzenie parametrów pracy parownika, odszranianie parowników, sprawdzenie lub wymiana grzałek elektrycznych.

Przeprowadzamy także diagnozę uszkodzeń agregatu chłodniczego:
– wymiana wentylatorów
– usuwanie nieszczelności w układach chłodniczych z agregatem
– wymiana sprężarek
– serwis automatyki sterującej
– wymiana filtrów i osuszaczy (separatorów)
– uzupełnianie/wymiana czynnika chłodzącego

Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych

ESP – Euro Serwis Projekt
ul. Rogalskiego 8/6
03-982 Warszawa
kom: 730 525 007
email: biuro@naprawachlodni.pl
www: naprawachlodni.pl

Najczęstsze przyczyny awarii urządzeń chłodniczych w gastronomii was last modified: by
Najczęstsze przyczyny awarii urządzeń chłodniczych w gastronomii